Ο Μάσιμο Καρέρα είχε την πρώτη του γνωριμία με τους παίκτες της ΑΕΚ στις αθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας στα Σπάτα ,στην αρχή πήρε τον λόγο ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Ιλια Ιβιτς ο ο οποιος τον παρουσίασε :

«Καλωσορίζω στην ομάδα μας τον νέο μας προπονητή, Μάσιμο Καρέρα. Εχει αγωνιστεί ως ποδοσφαιριστής και έχει εργαστεί ως προπονητής σε υψηλό επίπεδο έχοντας περάσει από μεγάλα κλαμπ. Υπήρξε ο πιο στενός συνεργάτης του Αντόνιο Κόντε και όταν συνέχισε ως πρώτος προπονητής κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα στη Ρωσία με τη Σπαρτάκ Μόσχας. Από εσάς περιμένω την καλύτερη συνεργασία μαζί του. Μάσιμο, καλώς όρισες στη δική μας οικογένεια, σου εύχομαι κάθε επιτυχία».

Επειτα πήρε τον λόγο ο Μασιμο Καρερα και συστήθηκε στο ποδοσφαιρικό τμήμα:

«Ιλια σε ευχαριστώ, δεν χρειάζεται να πεις περισσότερα για εμένα», για να αναφερθεί στη συνέχεια στην φιλοσοφία του και το τι θέλει από τους παίκτες του.

«Tο ζητούμενο είναι μόνο η ομάδα και η δική μου άποψη πάντα είναι ότι η ομάδα που προπονώ είναι η πιο δυνατή ομάδα που υπάρχει. Βεβαίως ο καθρέφτης για όλους μας είναι το γήπεδο. Χωρίς καλή προπόνηση μέσα στην εβδομάδα, δεν υπάρχει καλό ματς το σαββατοκύριακο. Αυτό που θέλω είναι να βλέπω παίκτες – μαχητές. Αν είναι να χάσουμε ένα ματς, να το χάσουμε επειδή η αντίπαλη ομάδα ήταν καλύτερη, όχι γιατί εμείς δεν κάναμε αυτό που έπρεπε. Θέλω να είμαστε μια οικογένεια και συγκεντρωμένοι στο στόχο μας 200%. Αυτά από εμένα, δεν μου αρέσουν τα πολλά λόγια, σε πέντε λεπτά όλοι έξω για προπόνηση. Μέσα απ τη δουλειά και την καθημερινότητα θα γνωριστούμε όλοι μεταξύ μας καλύτερα».