Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μιγκέλ Καρντόσο στη Nova:
«Εχουμε 14 προπονήσεις στο σύνολο. Σήμερα παίξαμε απέναντι σε μία ομάδα που είχε το 5ο της φιλικό παιχνίδι. Ηταν ξεκάθαρο πως όσο περνούσε ο χρόνος ήταν πιο δύσκολο να καταβάλλουμε προσπάθεια. Αυτό οφείλεται στο ότι δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε τη μπάλα όποτε θέλαμε και να κάνουμε κάποια λάθη. Είδαμε μία ομάδα ξεκάθαρα που έχει μία ιδέα στο παιχνίδι της. Βασικά αυτός ήταν ο στόχος. Ακόμα και τα λάθη όταν γίνονταν ξέραμε τι πρέπει να κάνουμε. Έτσι ώστε το παιχνίδι να μας ωφελήσει ως μία ακόμη προπόνηση. Εχουμε δρόμο. Εχουμε πολλά να χτίσουμε», είπε αρχικά.
Για την κυκλοφορία της μπάλας ανέφερε:
«Υπάρχουν αρκετές διαφορές σε σχέση με την περσινή ΑΕΚ. Δεν χρειάζεται να κοιτάμε πίσω. Το να χρησιμοποιήουμε τον τερματοφύλακα είναι πάντα μία λύση. Φυσικά χρειαζόμαστε κίνηση στις γραμμές, για να ανοίγουν οι χώροι». Για τα εξτρέμ που συνέκλιναν στον άξονα ανέφερε πως «το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι που χρησιμοποιείς και δημιουργείς χώρους. Θέλουμε να παίξουμε και με τα μπακ και με τα εξτρέμ κι αυτό θα δουλέψουμε».
Για τον ψυχολόγο που μπήκε στο τιμ:
«Δεν είναι αθλητικός ψυχολόγος. Είναι ένας άνθρωπος που δουλεύει σε διαφορετικό πεδίο. Εχει έρθει κυρίως για μένα για να με βοηθήσει σε κάποια θέματα. Είναι ένας εξωτερικός συνεργάτης και θα μας βοηθήσει».